Colivia cu nebune @ Teatrul Metropolis

Colivia cu nebune, pusa in scena de Victor Ioan Frunza la Teatrul Metropolis, este una din acele piese pe care trebuie sa le vanezi intens si cu multa rabdare pentru a prinde bilet. Prada este una pe masura luptei pentru bilet, iar “ospatul” un deliciu garantat.

Scrisa in 1973 de Jean Poiret, ecranizata in 1978 (in varianta franco-italiana) si in 1996 (intr-o adaptare hollywoodiana cu Robin Williams), piesa isi pastreaza savoarea si actualitatea si in zilele noastre in contextul discutiilor recente legate de familia traditionala si estomparea liniilor clare de delimitare a sexelor.

Georges este proprietarul unui club de noapte din Saint Tropez si locuieste cu iubitul sau, Albin, care este si vedeta clubului. Viata lor este data peste cap atunci cand fiul lui Georges anunta ca vrea sa se insoare cu fata unui politician cu vederi traditionaliste. De aici incepe nebunia, iar hohotele de ras nu se mai opresc. Mai mult din casa nu vreau sa dau pentru a nu strica placerea vizionarii. Este o comedie despre aparente si prejudecati, familii traditionale si nu prea, sau, intr-un cuvant: despre iubire, in toate formele sale.

Foto: Teatrul Metropolis

Trupa fara nume a lui Victor Ioan Frunza te cucereste de la primul spectacol pe care il vezi cu ei (si meritul e cu atat mai mare cu cat se aplica pentru orice spectacol de-al lor ai vedea). Sunt o echipa bine sudata care functioneaza asemenea unui mecanism bine uns: ireprosabil. Orele (numeroase) de munca investite, disciplina si rigoarea se vad in “produsul” finit desavarsit oferit pe scena spectatorului. Unul din meritele regizorului este acela ca ii pune pe toti in valoare, succesul spectacolului este rezultatul muncii intregii echipe, nu doar a actorilor din rolurile principale.

In Colivia cu nebune, spotlight-ul le revine lui Sorin Miron (Georges) si George Costin (Albin). Isi joaca fiecare superb rolul, asumat, fara ingrosari si cu o atentie fenomenala a detaliilor si gesturilor. George Costin face o demonstratie de talent. Albin este barbat, dar este si mama, si femeie, si diva, iar Costin le intrupeaza pe toate cu o naturalete si o siguranta care te cuceresc. Voicu Aanitei smulge multe hohote de ras in rolul menajerei-majordom Jacob si este o pata de culoare care reuseste sa se remarce in peisajul care este deja foarte colorat.

Spectacolul vine la pachet cu momente de muzica live si dans, si un mini-recital al senzationalei Mercedes (Andrei Hutuleac, care ar putea oricand sa se apuce si de cantat, pe langa actorie). Este dovada ca se poate livra o comedie buna si fara a face rabat de la calitate si bun gust. Vanati biletele alea pentru ca merita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.