Hamlet @ unteatru

Hamlet de la unteatru este o experienta foarte intima. Sala Mica a teatrului nu poate gazdui oricum mai mult de 15 persoane, iar noi am fost doar 10. E un aranjament care te lasa foarte expus. Dar cei mai expusi sunt actorii, care sunt in mijloc, pe un podium rotund de lemn. Expusi asa cum este sufletul lui Hamlet, viziunea lor prezinta drama vazuta din interiorul personajului. Razbunarea care il consuma din interior pana nu mai ramane nimic. Doar tacerea. Somnul. Moartea.

Poti sa faci Hamlet intr-o ora? Aceasta e-ntrebarea… Da, se poate. O demonstreaza Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki si Peter Kerek, care reusesc intr-o ora sa surprinda esentialul piesei lui Shakespeare. Simplu, fara artificii si elemente de prisos. Fara ambalaj – 100% continut.

Cei trei actori, prin coregrafie si rostire, creeaza o fluiditate a piesei si a personajelor. Ritmul e rapid, trec repede de la o scena la alta. Ca intr-un caleidoscop personajele se rotesc sub ochii tai: Regina devine Ofelia, Hamlet se transforma in Polonius si inapoi, Claudius devine Fantoma sau Polonius sau chiar Hamlet. Fiecare personaj e nuantat prin elemente de gestica, mimica, voce, coregrafie. Totul e foarte bine coordonat, miscare si vorba, redau un text dificil si incarcat, fara a avea nimic pe care sa se sprijine (in afara celorlalti colegi de scena si a spectatorilor).

Foto: unteatru.

Este o experienta extraordinara si intensa acest spectacol, un Hamlet in forma unui laborator de teatru, de-construit si esentializat, pastrand profunzimea ideilor. Este totodata si un puzzle, care va fi mai usor de pus cap la cap daca ati vazut inainte si o punere in scena clasica, integrala a piesei. Va fi mai usor sa va concentrati pe ideile din text, mai degraba decat pe actiunea propriu-zisa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.