5 spectacole de teatru de vazut in toamna

Nici nu s-a terminat bine stagiunea, ca eu deja incep sa imi fac lista pentru la toamna. Am deja pe ea 5 spectacole noi-noute, care au avut premiera inainte de inchiderea stagiunii.  Poate va inspir si pe voi:

1. Nevermore la Teatrul Mic
Regie: Dragos Galgotiu
Distributie: Tudor Aaron Istodor, Vlad Logigan, Alexandru Voicu, Ionut Visan, Radu Zetu, Ioana Petrica, Ana Bianca Popescu, Adriana Schiopu, Ovidiu Niculescu, Vitalie Bantas, Viorel Cojanu, Ioana Pavelescu, Irina Radulescu, Petre Cheregi, Vava Stefanescu

Imi place Edgar Allan Poe, asa ca aceasta adaptare dupa „Crimele din Rue Morgue” si dupa alte povestiri din seria „Short stories” a aterizat automat pe lista mea. Distributia e promitatoare (actorii tineri de la Teatrul Mic sunt de urmarit), costumele (din ce am putut zari prin poze) ne duc prin epoca victoriana, iar spectacolul a fost selectionat pentru editia de anul acesta a Festivalului National de Teatru.

2. Delirium la Teatrul Odeon
Regie: Vlad Massaci
Distributie: Mihai Smarandache, Marius Damian, Mădălina Ciotea, Sabrina Iaschevici, Alexandru Papadopol, Vlad Bîrzanu, Cezar Antal

Scrisa de Enda Walsh, piesa e o reinterpretare radicala a romanului „Frații Karamazov” de F.M.Dostoievski: un cabaret al grotescului, pacatului si decaderii, in care se impletesc muzica si dansul (coregrafia variantei de la Odeon este semnata de Razvan Mazilu). Mi-e un pic teama de reinterpretari radicale (si tind sa fiu mult mai pretentioasa cu ele), mai ales cand e vorba de un favorit de al meu, insa curiozitatea e mai mare ca teama.

3. Buna seara, domnule Wilde la Teatrul Evreiesc de Stat
Regia: Andrei Măjeri
Distributie: Maia Morgenstern / Arabela Neazi, Darius Daradici, Andrei Miercure, Ionut Grama, Lorena Luchian, Alexandra Murarus, Geni Brenda Vexler / Viorica Bantas, Mihai Prejban / Veaceslav Grosu, Nicolae Botezatu

De cand imi doream sa vad o punere in scena a unei piese de Oscar Wilde!! In sfarsit, mi se indeplineste dorinta. Teatrul Evreiesc monteaza un musical (de Eugen Mirea si Henry Malineanu), dupa piesa ”Ce inseamna sa fii Onest?” a lui Wilde. Abia astept!

4. Pentru binele tau la Teatrul Odeon
Regia: Zoltán Balázs
Distributie: Catalina Mustata, Ioan Batinas, Silvian Valcu, Eduard Trifa, Paula Niculita, Simona Popescu, Cezar Antal

O alegere interesanta a Teatrului Odeon – punerea in scena a piesei scrisa de Pier Lorenzo Pisano. “Un fiu se intoarce acasa pentru a infrunta o situatie dificila si sosirea sa pune în miscare mecanismul familial, care a fost intotdeauna blocat. Mama, tatal, bunica, unchiul, toti fac parte dintr-o conspiratie bazata pe santaj. Santajul dragostei. Ce este cu adevarat familia? Cum se raporteaza ea la straini? Si mai ales, poti evada din ea, poti sa ii supravietuiesti?” (Teatrul Odeon)

5. Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons la unteatru
Regia: Iulia Grigoriu
Distributie: Denisa Nicolae si Liviu Romanescu

Unteatru are mereu alegeri deosebite in materie de puneri in scena. Daca tot avem parte in ultima vreme de seriale pe tematici distopice, unteatru monteaza povestea lui Sam Steiner despre un cuplu care incearca sa gaseasca noi metode de comunicare intr-o distopie în care legea le interzice oamenilor să rostească mai mult de 140 de cuvinte pe zi. Si cum cei de la unteatru sunt mai speciali, Lemons se joaca si in august, nu trebuie sa asteptam toamna :).

!!! Bonus: In Ploaie la Teatrul Avangardia.
Regia: Ricardo Reguant
Distributie: Marius Manole si Istvan Teglas

Scrisa de scenaristul Mad Men si House of Cards, In ploaie are deja premiera anuntata pentru data de 28 septembrie 2019 si suna foarte interesant din descrierea oferita de Avangardia: “Doi tineri politisti, Joey si Denny, prieteni din copilarie, se confrunta in doar cateva zile cu o serie de evenimente care le vor afecta viata pentru totdeauna. Si nu numai prietenia le este pusa la incercare, ci si intreaga lor scala de valori, simtul onoarei si al loialitatii.”

Acestea fiind zise, nu ne mai ramane decat sa asteptam toamna. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.