Aceasta Sonia @ Green Hours

Intr-o dupa-amiaza torida de sfarsit de vara, am luat drumul Undercloud-ului sa vad Aceasta Sonia, cea mai noua productie a Liei Bugnar, cu Letitia Vladescu. Un one-woman show de o ora, o pastila concentrata de emotie si energie. 

Sonia e violonista, un copil-minune fara copilarie, dedicat artei. Arta mai presus de orice, chiar si de dorintele si nazuintele personale. O intamplare aparent banala pune lucrurile in miscare si o impinge spre o decizie radicala. Un diagnostic medical complica si mai tare lucrurile si ii da viata peste cap. Tot ceea ce a cladit pana atunci se naruie ca un castel de nisip.

Letitia acopera intreaga scena, nu pare sa mai aiba nevoie de ajutoare pentru a tese povestea Soniei, este omul-orchestra. Si ne poarta printr-un intreg concert de sentimente, stari si emotii. Ii da viata Soniei cu multa autenticitate si profunzime. Viata Letitiei seamana mult (pana la un punct) cu a Soniei:  provine dintr-o familie de muzicieni, a studiat vioara de la 5 ani, urmand cursurile Liceului de Muzica “George Enescu” din Bucuresti. In paralel a studiat pian si canto, primind primit o bursă de studii (2002-2003) la celebra Yehudi Menuhin School din Londra. Si-a urmat inima si a dat la actorie. A intrat cu nota 10. 

Aceasta Sonia este o poveste despre curaj. Curajul de a lua totul de la capat, curajul de a trai viata asa cum ti se asterne in fata. Avem, fiecare din noi, puterea interioara de a o face. Sonia ne reaminteste acest lucru, iar mesajul ei are o forta extraordinara: este ok sa nu fii perfect, este ok sa nu castigi de fiecare data, este ok sa pierzi, este ok sa nu multumesti pe toata lumea, este ok sa fii tu. Important e sa traim: noi cu noi insine, exact asa cum suntem si cum simtim. Aceasta Sonia poti fi chiar tu. Spectacolul a fost selectionat pentru a fi prezentat in cadrul editiei de anul acesta a Festivalului National de Teatru. V-o recomand cu drag, este ca o imbarbatare de care nici nu stiai ca ai nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.