Cu copiii la teatru – 6 recomandări

Cei care iubesc teatrul cu siguranță vor vrea să-și ia cu ei și juniorii pentru a îi iniția în lumea magică a acestuia. Eu am călcat prima oară într-o sală de teatru cand aveam 4 ani. Era la TNB, iar piesa era Bădăranii de Carlo Goldoni (cu Marian Hudac și Ioana Bulcă). Nu știu dacă de atunci s-a prins microbul de mine, însă încurajez părinții să meargă cu copiii la teatru. V-am făcut o listă cu câteva titluri pe care le recomand :

  1. Unteatru de copii la Unteatru

Unteatru a lansat toamna trecută un nou proiect, în colaborare cu Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă: Unteatru de copii. În dimineţile de weekend putem vedea: „Micul Prinț” (recomandat 5+), „Carina pe drumul spre casă” (recomandat 4-10 ani), „În față la O12” (recomandat 10+) și „S.O.S. Dispar poveștile” (5-10 ani). Cele mai noi adăugate în listă sunt : „Zaharashka” și „E ora de păpuși!”

Recomand cu drag toate inițiativele Unteatru, până acum nu m-au dezamăgit, aceștia pun foarte mult suflet în tot ce produc, iar calitatea le este trade-mark. 

  1. Apa Vie la Teatrul Mic

Apa vie, cu un scenariu original semnat de Daniel Chirilă și regizat de Ștefan Lupu, este un spectacol-basm plin de culoare, cu muzică, dans și video-mapping, conceput pentru a bucura publicul indiferent de vârstă, background cultural sau simţ al umorului. Vă veți bucura împreună cu cei mici de o seară agreabilă într-o lume de poveste cu prinți, prințese, un rege, vrăjitoare și alte personaje pe care vă las să le descoperiți singuri. 

Vârsta recomandată: 7+ (însă am văzut și copii mult mai mici în sală, care s-au distrat la fel de bine)

  1. Familia Addams la Teatrul Excelsior 

Excentrica familie pe care o cunoașteți cu siguranță din versiunea cinematografică omonimă, i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale, pe care minunatul și inspira(n)tul Răzvan Mazilu a pus-o în scenă la Teatrul Excelsior. Este o producție superbă: de la muzică, decoruri, costume, machiaj, până la interpretările fără cusur și pline de farmec ale actorilor.

Atenție! Se vinde repede! Trebuie din timp pândită pentru a prinde bilete.

Vârsta recomandată: 12+

  1. Sunetul muzicii la Opera Comică pentru Copii

Povestea bine-cunoscută a familiei Von Trapp, care a cucerit generații întregi în filmul cu același nume, a fost transformată în musical de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein. Răzvan Mazilu semnează regia și coregrafia variantei de pe scena Operei Comice pentru Copii.  

Vârsta recomandată: 7+

  1. Alice în Țara Minunilor la Circul Metropolitan de Stat

Clasica poveste a lui Lewis Carroll este pusă în scenă pentru cei mici într-o frumusețe de spectacol, cu muzică, dans, costume colorate, numere de acrobație, jonglerii și multe personaje haioase. M-am bucurat de el aproape mai tare decât cei mici.

Vârsta recomandată: 3+

  1. Teatrul Național pentru Copii la TNB

Teatrul Naţional pentru Copii este un proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti. Copiii urcă pe scenă și devin ei înșiși eroi de basm. Nu știu cum sunteți voi, dar mie Magi – Marian Râlea mi-a bucurat copilăria (e drept, la televizor) și îmi bucură și acum vârsta adultă în spectacolele sale de la teatrele din București, astfel că recomand cu drag să vă duceți copiii la întalnirea cu Magicianul. 

Vârsta recomandată: între 4 și 10 ani.

De ce să ne ducem copiii la teatru? Pentru că este locul magic unde poveștile prind viată, pentru că teatrul le stimulează imaginația și creativitatea, le dezvoltă spiritul critic și capacitățile analitice, îi învață ce este empatia, prin conectarea la propriile emoții și la ale celorlalți. Mergeți cu copiii la teatru și trăiți împreună altă poveste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.